Hogyan válasszunk babakocsit

Hogyan válasszunk megfelelő babakocsit

A megfelelő babakocsi kiválasztása nem könnyű, ezt mi is tudjuk. Ezért összeállítottunk egy útmutatót, amely segít megtalálni a megfelelő kocsit. Mert ha az igényeidnek megfelelő babakocsit választasz, az életed a gyermeddel valóban könnyebbé válik.

Milyen típusú babakocsik vannak a kínálatban?

2 az 1-ben vagy 3 az 1-ben kombinált babakocsik

Népszerű megoldás, ahol egy vázra egy mózeskosár és egy sportülés is passzol, vagy akár egy autós gyerekülés is, amelyben a baba születésétől fogva utazhat.

 

2 az 1-ben multifunkciós babakocsik

A babakocsi tartalmaz egy alvázat, egy mózeskosarat és egy sportülést.

3 az 1-ben multifunkciós babakocsik

A babakocsi tartalmaz egy alvázat, egy mély mózeskosarat, egy sportülést és egy bébihordozót.

A mózeskosár kb. 5-6 hónapos korig, a sportülés pedig 2-3 éves korig használható, így nagyon sokoldalú választás. A modern babakocsik 5 pontos biztonsági övvel, kupolatetővel, állítható háttámlával és lábtartóval vannak felszerelve.

 

Hátrányai közé tartozhat a magasabb induló ár és a rosszabb tárolhatóság, ami annak köszönhető, hogy több darabot tartalmaz.

Hluboký kočárek

Sport babakocsik

A legtöbb sport babakocsi 6 hónapos kortól alkalmas, de vannak olyanok is, amelyekben már a születéstől kezdve hordható a baba. Ebben az esetben a háttámla vízszintes helyzetbe állításának lehetősége kulcsfontosságú, tekintettel arra, hogy a baba még nem ül.

Egy babakocsi akár 3,5 évig is használható.

A babakocsi kiválasztásakor vedd figyelembe a kezelhetőséget, a pozicionálási lehetőségeket (háttámla és lábak), a tágasságot és az ülés ellentétes irányba történő elfordításának lehetőségét.

Sportovní kočárek

Kocogó babakocsik

Nem minden sport babakocsi alkalmas rendszeres gyorsabb futásra vagy korcsolyázásra. Vannak azonban olyan babakocsik, amelyeket erre a célra terveztek.

Ezek nagy kerekekkel, a szükséges stabilitással és rugózással, kézifékkel és biztonsági hevederrel rendelkeznek. Mindennapi használhatóságuk a városban azonban korlátozott a méretük és a manőverezhetőségük tekintetében.

 

Egyes babakocsikat kerékpárhoz lehet csatlakoztatni, vagy hóban is lehet velük kocsikázni. Ezeket a modelleket olyan márkák kínálják, mint a Hamax vagy a Thule.

thule (1)

Testvér babakocsik

Ez a fajta babakocsi akkor érdekes, ha ikreket vársz, vagy ha több hasonlókorú gyermeked van.

Manapság már többféle babakocsi elhelyezés közül választhatsz egymás mellé vagy egymás után. Figyelembe kell azonban venned a nagyobb súlyt, a rosszabb tárolást és a nagyobb méretet.

Az olyan népszerű márkák, mint a Valco Baby, Easywalker, Chicco, Thule, Bugaboo vagy Joolz több gyermekes babakocsikat kínálnak.

Sourozenecké kočárky

Repülőgépre alkalmas babakocsik

Ha gyakran repülsz, ideális egy könnyű babakocsi, amely összecsukott állapotban kézipoggyász méretű.

Javasoljuk, hogy repülés előtt érdeklődj a légitársaságnál, hogy milyen feltételek vonatkoznak a babakocsival való utazásra, mivel minden légitársaságnál eltérő feltételek lehetnek.

Ha meleg, napsütéses helyre utazol, ügyelj a megfelelő babakocsi tetőre. Ennek kellően kihúzhatónak kell lennie, és ideális esetben UV-szűrővel kell rendelkeznie, hogy megvédje a gyermeket a napsugaraktól.

letadlo (7)

Mire figyeljünk babakocsi választáskor?

Méretek

A babakocsi méretei gyakran lényeges kritériumot jelentenek, érdekelhet a babakocsi mérete összecsukva és kinyitva egyaránt. Vedd figyelembe, hogy a babakocsi befér-e a liftbe vagy abba a helyiségbe, ahol tárolni fogod. Az összecsukott babakocsinak kényelmesen el kell férnie az autó csomagtartójában.

Súly

A kisebb súly könnyebb kezelhetőséget jelent, és ha a babakocsit gyakran kell majd cipelned, beemelned a csomagtartóba vagy akár a lépcsőn is fel-le hordani, ez mindenképpen kulcsfontosságú paraméter. Ne feledkezz meg a baba súlyáról sem. Egy babakocsi egy újszülöttel könnyen tolható, de milyen lesz néhány hónap múlva?

Összecsukhatóság

A nehézkes, erőt vagy nagy kézügyességet igénylő össze- és szétnyitható babakocsik igazán kellemetlenné tehetik az életet. Ha tudod, hogy gyakran kell majd összecsuknod a babakocsit, értékelni fogod az egyszerű összecsukási mechanizmust – egyes babakocsik akár egy kézzel is összecsukhatók. A YouTube-csatornánkon található videós ismertetők például segíthetnek a döntésben.

Kerekek

A babakocsik kerekeinek mérete, anyaga és száma változó. A stabilitás szempontjából a babakocsi egyensúlya és a kerekek közötti távolság fontosabb, mint a kerekek száma. A három vagy négy kerék közötti választás inkább személyes preferencia kérdése. A nagyobb kerekek alkalmasak a nagyobb kihívást jelentő terepre való kirándulásokhoz, de a városban a normál mérettel is boldogulhatsz.

  • A felfújható kerekek egyenletesebb babakocsizást biztosítanak durvább terepen, de ügyelni kell a megfelelő felfújásra, és a hagyományos kerekekhez hasonlóan fennáll a defektveszély.
  • A habszivacs kerekek megkímélnek ettől az aggodalomtól, és a minőségi babakocsiknál, amelyek kerekei modern anyagokból készültek, a menettulajdonságok nem változnak túlságosan.

Kosár

Mindenképpen teszteld a babakocsi hozzáférhetőségét, gondold át azt is, hogy szükséged van-e zárható kosárra. Tartsd szem előtt a teherbírását is. Az általános teherbírás 4-5 kg. Úgy gondoljuk, hogy például egy karton tejet nem fog elbírni a kosár.

Babakocsi tartozékok

Esővédő, szúnyogháló, napellenző, de akár mobiltelefontartó, kormány a kis sofőrök számára vagy pelenkázótáska. Számtalan babakocsi tartozék kapható, eredeti és univerzális is. Mielőtt megvásárolnád őket, először győződj meg arról, hogy a kiválasztott babakocsihoz milyen tartozékok tartoznak, és ne vásárolj meg semmi duplán

Igazítsd a babakocsit az életmódodhoz

  • Egyesek számára fontos a nagy kosár, a nagy magasságkülönbséggel rendelkező szülők számára elengedhetetlen a fogantyú állítható magassága. Akik dombvidéken laknak, értékelni fogják a kéziféket. Mindig a Te személyes igényeidtől függ. A design és a szín is különösen fontos. Szereted a világosabb színeket? Tudd meg, hogy mennyire könnyű a huzatot tisztítani és eltávolítani

A szülők leggyakoribb kérdései

Mi a különbség a városi és a terep babakocsik között?

A városi babakocsi általában könnyebb súlyú, könnyebben kezelhető és összecsukva kompaktabb. Terepre nem alkalmas, főként a kisebb kerekek és egyes esetekben a rugózás hiánya miatt.

Azt, hogy melyik babakocsi alkalmas terepre, ránézésre a rugózással ellátott kerekek mérete alapján állapíthatod meg. Ezek lehetnek felfújhatóak is, ami kiküszöböli a rezgéseket és a „zörgést“.

Jobb minőségűek és modernebbek azonban a hab- és gumikerekek, amelyek a felfújható kerekek minden pozitív tulajdonságával rendelkeznek, de defektállóak és karbantartásmentesek.

A terep babakocsi általában sokkal masszívabb és nehezebb konstrukcióval rendelkezik, amely jobban bírja a megpróbáltatásokat. A kezelhetősége lehet, hogy valamivel rosszabb, mint a városi babakocsié, de minden bukkanóval, földúttal vagy sérült járdával gond nélkül megbirkózik.

Hogyan kell karbantartani a babakocsit?

Ha babakocsit vásárolsz, érdemes megnézni a huzatját is. És nem csak a dizájn szempontjából. Tudd meg, hogy mosható-e. Minden anyag más és más gondozást igényel.

A babakocsit időnként meg kell tisztítani a sártól, vagy a mozgó és igénybevett részeket szilikon spray-vel kell megkenni. Ez meghosszabbítja a babakocsi nagyszerű vezetési tulajdonságait és élettartamát.