Hogyan válasszunk bébiőrt

Hogyan válasszunk bébiőrt

A bébiörök azon kevés termékek közé tartoznak, amelyeket hosszú ideig fogsz használni, biztosan több évig szolgálnak majd. Különösen akkor fogod használni őket, amikor a kiságyban elaltatattad a babádat, vagy amikor utazol. A csomag mindig két egységet tartalmaz – egy gyereket, amelyet a babával hagysz, és egy szülői egységet, amely mindig nálad van. Amint a baba sírni kezd, a szülői egységből is hallani fogod. De a modern bébiőrök már sokkal többet tudnak. A választék hatalmas, így pontosan azt választhatod, amelyik minden igényednek megfelel. Mi tanácsot adunk, hogy mire érdemes figyelned.

Milyen bölcsődék találhatók a kínálatban?

Hang funkciós bébiőr

Ezek a legnépszerűbbek közé tartoznak, elsősorban egyszerű használatuk, sok funkciójuk és kedvező áruk miatt. Választhatsz a leghétköznapibb, rövid hatótávolságú, néhány forintba kerülő készülékektől kezdve a nagy hatótávolságú, a hangátvitel mellett további funkciókkal is rendelkező készülékekig. Például éjszakai fény, hőmérő, altatódalok lejátszása és így tovább.

Mondhatni, hogy az ár az ilyen extrák számának megfelelően emelkedik.

Audiochůvička

Kamerás bébiőr

A szülői egység egy kijelzővel van felszerelve, amely lehet színes vagy fekete-fehér, a babánál van egy kamera, amely veszi.

 

A legtöbb videomonitoron lehetőség van arra, hogy folyamatosan működjön, vagy csak akkor aktiválódjon, ha mozgást érzékel. Előnye, hogy amikor a baba egyedül van a szobában, vizuálisan ellenőrizheted a zavaró zajokat, és nem kell megkockáztatnod, hogy felébredjen az éjszakai látogatásoddal.

 

Hátránya a magasabb vételár és a rövidebb hatótávolság, de mindenképpen hosszú távú befektetésről van szó, így ebben az esetben még a magasabb befektetés is megéri, különösen, ha családi házban él vagy nyaralni jár.

Videochůvička

Smart bébiőr

A SMART bébiőr olyan babafigyelő, amely egy alkalmazás segítségével mobiltelefonhoz csatlakoztatható.

 

Abban a pillanatban, hogy telefonod vagy táblagéped csatlakozik az internetre, bárhonnan megfigyelheted gyermeked. Azonban amint az internetkapcsolat megszakad, elveszíted a mobilon keresztül történő irányítást, és át kell váltanod a szülői egység normál használatára, akárcsak a kamerás bébiőr esetében.

Chůvičky

Mire figyeljünk a bébiőr kiválasztásakor?

Elérhetőség

A hatótávolság azt jelzi, hogy milyen messze lehet elhelyezni az egységeket egymástól.

 

A bébiőrök esetében általában két hatótávolsági értéket talál – kültéren, azaz nyitott térben, ami értelemszerűen magasabb, és beltéren, ami érezhetően alacsonyabb, és figyelembe veszi az akadályokat, falakat és hasonlókat.

 

Hasznos funkció a „hatótávolság-ellenőrzés“ is, amely figyelmeztet, ha elveszíted a jelet.

Hangátviteli módszer

A bébiőrök háromféleképpen továbbítják a hangot. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

 

A legegyszerűbb az analóg átvitel. Ezek alacsonyabb frekvencián, kevesebb csatornával működnek – így érzékenyebbek a más eszközök által okozott interferenciára. Másrészt az alacsony frekvenciáknak jobb a hatótávolságuk, és kevésbé befolyásolja őket egy lakás vagy ház felépítése.

 

A digitális őr magasabb frekvenciákon, több csatornával működnek. A magasabb frekvenciák hajlamosabbak az interferenciára, a térben lévő különböző akadályok miatt. Ezzel szemben a több csatorna biztosítja, hogy a bébiőrök ne zavarják egymást. Egyesek még át is tudják hangolni magukat, ha a csatornájukat zavarják. Ezért különösen sűrűn lakott területekre ajánljuk őket.

 

A DECT technológia a legújabb és egyben a legellenállóbb a különböző zavarokkal szemben. Még a zavartalanságot is garantálja, mivel automatikusan kiválaszt egy szabad csatornát, és tökéletesen kódolja az átvitt adatokat – így biztos lehetsz benne, hogy valóban csak te hallgatod gyermeked.

A bébiőr üzemeltetése módja

A megfelelő használat kiválasztásához először is fontos átgondolni, hogy hol fogod használni a bébiőrt.

 

A szülői egységek általában automatikusan hordozhatóak, de a bébi egységeknél ez nem szabály, és gyakran csak hálózatra lehet őket csatlakoztatni. Ha a bébiőrt a szoba polcán fogod tartani, akkor egy hálózatival is jól jársz, de ha a bébiőrt például akkor szeretnéd használni, amikor a babával kültéren vagytok, akkor érdemes körülnézni olyan típusok után, amelyek akkumulátoros használatot kínálnak. A gyártók a kettős üzemeltetés lehetőségét is kínálják, tehát mind a hálózatit, mind az elemeket.

 

Ha az elemes mellett döntesz, mindenképpen tölthetőt vásárolj. Az eldobható elemekbe való beruházás határozottan megnőtt.

Mivel rendelkezhetnek a bébiőrök?

Hang- és fényjelzés

A legtöbb bébiőr ma már hangfényjelzést is kínál. Vagyis olyan fényjeleket, amelyek figyelmeztetnek arra, hogy valami történik a szobában. Ez különösen praktikus, ha zajosabb környezetben vagy, vagy például zuhanyzás közben. A fényeknek köszönhetően tudni fogod, hogy a bébiőr aktiválódott.

Kétirányú hangátvitel

Ha a babafigyelő ezzel a funkcióval van felszerelve, a szülői egység walkie-talkie-ként működik, és anélkül beszélhetsz a gyermekeddel, hogy azonnal oda kellene szaladnod hozzá.

Éjszakai fény

Egyes típusoknál találkozhatsz beépített fénnyel is, amely kellemesen tompított. Az anyukák különösen értékelni fogják éjszakai szoptatáskor.

Zene

Olyan bébiőröket is választhatsz, amelyek lefekvés előtt altatódalt játszanak le, hogy a baba könnyebben elaludjon.

Hőmérő és higrométer

A kijelzővel ellátott bébiőrnek beépített hőmérője is lehet, amely méri a hőmérsékletet vagy akár a szoba páratartalmát is.

Mozgásjelző

A mozgásjelző különösen akkor hasznos, ha a baba felkel a kiságyban, és fogalmad sincs, hogy a gyerekszobában hallható zaj csak a baba mozgolódása vagy épp a kiságyban szaladgál.

Mire figyeljünk, amikor bébiőrt választunk?

  • Gondold át alaposan, hogy hol fogod leggyakrabban használni a bébiőrt. Ha csak otthon, akkor a hatótávolság és az olyan extrák, mint a hőmérő és a higrométer, nem biztos, hogy döntő fontosságúak számodra. Ezzel szemben előfordulhat, hogy zenét vagy éjszakai fényt szeretnél használni, amikor altatod a kisbabád.
  • Ha sokat utazol, a hatótávolság kulcsfontosságú tényező lehet számodra..

Mit kérdeznek a szülők leggyakrabban?

Ha városban lakom, zavarhatjuk-e egymás jelét a szomszédokkal ?

Sajnos igen. Ha a környéken vannak olyan szomszédok, akiknek gyermekeik vannak, és szintén bébiőrt vesznek igénybe, előfordulhat, hogy ugyanarra a frekvenciára vannak hangolva, és hallani lehet az ő készülékükből érkező hangokat.

 

Ez a probléma elkerülhető egy másik frekvenciára való hangolással, ha lehetőség van rá. A probléma elkerülésének legjobb módja ebben az esetben az, ha sűrűn lakott területen DECT-kompatibilis bébiőrt vásárolsz.

Károsak-e a bébiőrök a gyermekek egészségére?

A bébiőr használata teljesen biztonságos. A bébiőrök olyan rádióhullámokat bocsátanak ki, amelyek messzemenőleg alacsonyabbak, mint például a mobiltelefonok esetében megengedett legmagasabb határértékek.