Hogyan válasszunk csörgőt és rágókát

Hogyan válasszunk csörgőt és rágókát

A kicsik számára készült játékok teljesen új világába léptél be. Nem tudod, mit válassz és mit ragadj meg? Semmi gond, mi szívesen segítünk a választásban. Azoknak a játékoknak, amelyekre a babának kezdetben szüksége van, színesnek kell lenniük, hangokat kell kiadniuk, és olyan formájúnak kell lenniük, hogy a baba könnyen meg tudja fogni őket. A nélkülözhetetlen játékok közé tartoznak a rágókák. Ha olyan rágókát választasz, amely csörgőt is tartalmaz, máris nyertél. Hidd el, hogy minél több mindennel ellátott a rágóka, annál jobb, és hosszabb ideig fogja szórakoztatni a babát, miközben az érzékszervek fejlődését is elősegíti.

Milyen típusú csörgők és rágókák vannak?

Műanyag

Puha, sokféle felületi kialakítást kínálnak (bemélyedések, dudorok, barázdák stb.).

Amikor műanyag csörgőt vagy fogócskát választasz, mindig győződj meg arról, hogy az a baba életkorának megfelelő, és nem tartalmaz káros anyagokat, például ftalátokat, BPA-t (szerves kémiai vegyület, amelyet a műanyagok gyártásánál használnak) és egyebeket.

plastové chrastítko a kousátko skip hop

Fa

A minőségi és márkás, fából készült játékok esetében biztosan nem kell aggódnod a szálkák miatt. Minden minőségi és bevált gyártó precízen simára csiszolja a rágókát, hogy ne legyen veszélyes.

Mindenképpen figyelj arra, hogy milyen fából készült, hogy ne legyen túl kemény a baba számára. Gyakran használnak például tölgy, juhar vagy gyümölcsfa fát.

kousatko

Gumi és hűthető rágókák

Ha teljesen természetes anyagból készült rágóka után kutatsz, és nem szeretnél fát, a kaucsuk az ideális választás. Ha 100%-ban kaucsukból készült rágókát választasz, az egyértelműen nem tartalmazhat PVC-t, BPA-t vagy ftalátokat.

Ennél az anyagnál azonban figyelembe kell venni, hogy allergiás reakciók léphetnek fel.

74-016_BLU

Kaucsuk

Pokiaľ hľadáte hryzačku z výhradne prírodného materiálu a nechcete drevo, tak je ideálna voľba kaučuk. Keď si vyberiete hryzačku vyrobenú zo 100% kaučuk, tak by jednoznačne nemalo obsahovať PVC, BPA alebo ftaláty.

U tohto materiálu je ale potreba vziať na vedomie, že môže vzniknúť alergické reakcie.

kousatko (1)

Mire figyeljünk, amikor rágókát vagy csörgőt választunk?

Anyag

Mindig figyeljünk arra, hogy a játék milyen anyagból készült, és hogyan dolgozta fel a gyártó. Ha a környezetbarátabb feldolgozást kedveled a fa vagy a 100% kaucsuk semmiképpen ne hiányozzon a választásából.

Káros anyagok

Egyes játékok összetételében számos káros anyag fordulhat elő. Ezek közé tartozik a ftalát, (amelyet olcsó összetevőként használnak a műanyag lágyítására), a BPA (szerves kémiai vegyület, amelyet műanyaggyártás során használnak), a PVC (a harmadik leggyakrabban használt műanyag, amely főként klórt tartalmaz) és más, például színtelen lakkok, pácanyagok és mesterséges aromák.

Méret

A rágóka és csörgő kiválasztásakor figyelembe kell venni a gyermek méretét és életkorát, és ennek megfelelően kell kiválasztani a játékot. A babának képesnek kell lennie arra, hogy a játékot nehézség nélkül megfogja és manipuláljon vele.

Néhány tipp

  • A gyerekek szeretik "megkóstolni" a körülöttük lévő világot, ezért fontos, hogy mind a csörgőket, mind a rágókát tisztán tartsuk.
  • Ne félj egyszerre többféle anyagú rágókát is kipróbálni.
  • Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked jól érezze magát a rágóka vagy a csörgő segítségével, keress olyanokat, amelyek többféle elemmel rendelkeznek (hang, szín vagy különböző felületek).

A szülők leggyakoribb kérdései

Milyen rágókát válasszak?

Válassz rágókát az életkor, a fogzás mértéke, illetve az alapján, hogy a baba allergiás-e valamire.

Mire figyeljünk a választásnál?

A rágóka kiválasztásakor ügyelj arra, hogy az ne tartalmazzon káros anyagokat.

Mikor adjam a babámnak az első csörgőt?

Amikor már tud valamit a kis kezében tartani – például 4 hónapos kortól. Addig is foglald le a babát például a kiságy fölé helyezett lógatható zenélő-forgó játékkal.